Tädi Ene õunamaius

imgp3245

Väikese tüdrukuna Tõllal tädi Enel külas käies, pakuti meile kord imemaitsvat õunamaiust. Nüüd palju palju aastaid hiljem vaadates puude all laiuvat õunamerd ja mõeldes, mida nendega peale hakata, meenusid väikese tüdrukuna mälestuste varamusse salvestatud tädi Ene õpetussõnad emale hõrgutise valmistamiseks. Kindlate kogusteta koogi tegemine on nii lihtne, et sellega saavad hakkama ka kõige pisemad pereliikmed. Miks mitte teha sellest üks ühine, terve pere küpsetab, üritus:)

Tädi Ene õunamaius:

Õunu

Jahu

Võid

Suhkrut

Kuidas teha:

  1. Kuumuta ahi 200C-ni
  2. Puhasta ja viiluta õunad.
  3. Lao õhuke kiht küpsetusvormi põhja.
  4. Raputa peale jahu ja suhkur. Hapude õunte puhul panna suhkrut veidi rohkem.
  5. Lõika õhukesed või viilud ja aseta jahu ja suhkru peale.
  6. Lao uus kiht õunu. Korda kihtide tegemist kuni vorm on ääreni täis. Kõige pealmiseks kihiks on jahu, suhkur ja või.
  7. Küpseta ca 30 minutit või kuni kook on kuldpruun.
  8. Õunamaius on ühtmoodi hea nii paljalt, piima kui ka vaniljekastmega. Kuid vaniljejäätisega on see ikka üle kõige:)
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s