SÜGISENE GURMEE: HAPUOBLIKA-KARTULIPIRUKAS RUKKIMANNASEL PÕHJAL

IMGP41894VEEB

Kuldne sügis lehvitab tiibu tuues meie aedadesse kirevaid värve ja maitseid. Lehvitame talle vastu säravkollase ja toitva pirukaga.

Hapuoblika-kartulipirukas rukkimannasel põhjal

Taigen:
200g võid
200ml rukkimanna
100ml nisujahu
100ml odrajahu
1tl soodat
1 tl sidrunimahla
soola

Täidis:
4 suuremat riivitut kartulit
8 suurt hapuoblikalehte
1 keskmine porru
1 keskmine seller
1 spl võid
vett
soola
pipart

Kate:
4 muna
50ml piima
100g parmesani juustu

1) Haki või, lisa ülejäänud taigna koostisosad ja sõrmitse ühtlaseks. Suru vormi põhja.
2) Kuumuta ahi 200C-ni ja küpseta põhja 10 minutit.
3) Sulata pannil 1/2spl võid, lisa natuke vett. Hauta kartulid kuni need on peaaegu pehmed. Kalla kartulid eraldi kaussi.
4) Viiluta porru. Sulata pannil 1/2 spl võid, lisa natuke vett. Hauta porrud ca 5 minutit. Haki oblikas ja seller ning lisa porrule. Maitsesta soola ja pipraga. Hauta veel umbes 5 minutit.
5) Sega porru, oblikas ja seller kartulitega ning tõsta eelküpsetatud põhjale.
6) Klopi lahti munad, sega piima ja riivitud parmesaniga. Jaota segu ühtlaselt pirukale.
7) Küpseta 180C juures 20-25 minutit.

IMGP4206VEEB IMGP4223VEEB

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s