PIPARMÜNDISED PIPARKOOGID

IMGP4794VEEB

“Ooo, emme vaata, piparkoogivormid. Ma tahakisn piparkooki. Küpsetame piparkooke! Kas küpsetame?”
“Lokike, suvel ei küpsetata piparkooke”.
“Emme, aga miks mitte?”

Tõepoolest, miks mitte? Miks mitte küpsetada suve hakul piparkooke kui tuleb selline tunne. Vahel on mõnus unustada reeglid ja teha nii nagu süda ütleb. Teeme suviseid piparkooke lisades neile kerge piparmündise meki.

Piparmündised piparkoogid 

Koostis:
3 spl mett
3 spl fariinsuhkrut
2 tl ingverit
2 tl kaneeli
2 tl jahvatatud nelki
1 tl kardemoni
100g võid
100 ml piima
1 peotäis piparmündilehti
50g mandlilaaste
1 tl sidrunimahla
0,5 sidruni koor
1tl soodat
4 dl nisujahu

Valmistamine:
1) Sulata potis või, mesi ja fariinsuhkur. Eemalda pott tulelt ja lisa piim, kaneel, ingver, nelk, kardemon, hakitud pipramünt, sidrunimahl ja sidrunikoor.
2) Purusta käega kergelt mandlilaastud ja lisa segule.
3) Sega sooda ja nisujahu ning lisa ülejäänud segule. Sega kõik korralikult läbi.
4) Pane tainas mõneks tunniks külmkappi tahenema.
5) Küpseta piparkooke 200C juures ca 5-10 minutit.
6) Krõbista piparkooke ja rüüpa kõrvale värsket piparmünditeed.

IMGP4783VEEB IMGP4810VEEB

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s