JAANIPÄEVANE KUKESEENEPIRUKAS

IMGP5973veeb

Jaanipäev on värskelt peetud. Südames trummeldab rõõm. Jaanide positiivne emotsioon saatjana kaasas suundume metsa retkele. Märkame kukeseeni, kes samblike varju hoidudes meiega peitust mängida otsustavad. Otsime ja nopime. Lõpuks naaseme koju arvestatava saagi ning suure rahuloluga. Nüüd võib valmida ka selle aasta esimene kukeseenepirukas.

Jaanipäevane kukeseenepirukas

Põhi:
200g võid
250g riivitud maasdam juustu
2dl nisujahu
2dl rukkijahu
1tl küpsetuspulbrit

Täidis:
8 peotäit puhastatud kukeseeni
1 suur kollane sibul
1 suur punane sibul
2 küüslauguküünt
1 spl võid
vett
soola
pipart

Kate:
6 muna
6 spl nisujahu
1 tl soola

1. Haki sibul ja küüslauk. Sulata pannil või. Lisa natuke vett ja hauta sibulat ning küüslauku keskmisel kuumusel u 5 min. Lisa kukeseened ja hauta kuni vesi on ära auranud. Maitsesta soola ja pipraga.
2. Kuumuta ahi 180C-ni.
3. Sega taigna koostisained ühtlaseks massiks. Määri ümmargune koogivorm võiga ja suru tainas ühtlaselt vormi.
4. Küpseta põhja u 15 min.
5. Vahusta munad tugevaks vahuks. Lisa sool  ning jahu ja sega ettevaatlikult läbi.
6. Tõsta täidis eelküpsetatud põhjale ja kata munaseguga. Küpseta u 15 minutit või kuni kook on kuldpruun.
7. Pirukas maitseb hea niisamuti. Nii külmalt kui soojalt, aga parim on värske salatiga. Naudi!

IMGP5947veeb IMGP5963veeb IMGP5973veeb

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s